AVG: bescherming persoonsgegevens werknemers
Onderdeel van:

Personeel

AVG: bescherming persoonsgegevens werknemers

Per 25 mei 2018 gelden er vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) strengere regels voor het beschermen van persoonsgegevens. Zoals de gegevens in het personeelsdossier van uw medewerkers. De nieuwe regels gelden ook voor de interne controle op ziekteverzuim, gebruik van internet en e-mail, social media en cameratoezicht op de werkvloer.

Werkgevers die niet aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming voldoen, kunnen op de vingers worden getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens. Met hoge boetes tot gevolg. Deze boetes voorkomt u door in uw personeelsadministratie minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Zorg voor de juiste gegevens
    U bent als werkgever verantwoordelijk voor de juistheid en nauwkeurigheid van de gegevens in het personeelsdossier.
  • Noodzakelijke gegevens in personeelsdossier
    In het personeelsdossier mogen niet meer gegevens worden vastgelegd, dan nodig is. Daarnaast geldt dat die gegevens ter zake moeten doen.
  • Medewerkers informeren
    Zorg voor transparantie richting uw medewerkers over welke gegevens u verzameld en waarom u deze gegevens nodig heeft.
  • Gegevens goed beveiligen
    U heeft als werkgever de plicht om persoonsgegevens van uw medewerkers goed te beveiligen, zodat ze niet verloren kunnen gaan of in verkeerde handen terechtkomen.
  • Bewaartermijn gegevens beperkt
    De persoonsgegevens van uw medewerkers mag u niet langer bewaren dan noodzakelijk.
  • Medewerker heeft recht op inzage
    Medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om het gehele personeelsdossier in te zien, eventueel gegevens te corrigeren en/of gegevens te laten verwijderen.  
  • Registratie van verwerkingsactiviteiten
    U legt als werkgever zelf in een register vast hoe u persoonsgegevens verwerkt. 

Training Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 1 februari 2019 organiseert arbeidsrechtjurist Simone Koolwijk een training. In deze training leert u wat volgens de AVG wel mag en wat echt niet kan en lichten we de Wet Meldplicht Datalekken toe.

Meld u nu aan voor de training

Op tijd klaar voor AVG

Zorg dat uw personeelsadministratie vóór de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan de nieuwe eisen voldoet. Hulp nodig om dit vóór 25 mei 2018 te realiseren? Wij zetten onze expertise graag in om u daar bij te helpen. Neem contact op met Simone Koolwijk of Daniëlle de Waal-Pot en zij maken inzichtelijk wat de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor uw organisatie betekent en ondersteunen bij het doorvoeren van benodigde aanpassingen. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 

Hulp nodig?

Geeft u toch de voorkeur aan een persoonlijk advies? Onze Employment Advisory specialisten zijn u graag van dienst. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Ja, neem contact met mij op
Personeel | Baker Tilly

Meer over AVG

Benieuwd wat er allemaal verandert op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming? In onze blogs en nieuwsberichten bespreken we de laatste ontwikkelingen én bieden we oplossingen waar u mee aan de slag kunt.

Vier tips om met AVG aan de slag te gaan

Vier tips om met AVG aan de slag te gaan

Met onze tips zet ook u binnenkort de eerste stap naar een AVG-proof organisatie. Stel het niet langer uit.

Bekijk dit nieuws
AVG: pas uw sollicitatieprocedure aan op nieuwe regels

AVG: pas uw sollicitatieprocedure aan op nieuwe regels

Strengere eisen aan bewaartermijn voor sollicitatiebrieven en cv’s, assessments en screening van kandidaten op social media.

Bekijk dit nieuws
Computer sale papieren.jpg

AVG raakt controle op privégebruik ICT-middelen op werk

Zorg dat uw werknemers op de hoogte zijn van de regels voor het privégebruik e-mail en internet op het werk

Bekijk dit nieuws
Confidential.jpg

AVG: hoge boetes bij nalatigheid

De nieuwe privacyregels zijn iets om zeer serieus te nemen. Bij nalatigheid deelt de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uit.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance (2)

AVG: bewaartermijnen voor het personeelsdossier

Persoonsgegevens van werknemers mogen beperkt bewaard worden. Wij helpen u om te bepalen wat redelijke bewaartermijnen zijn.

Bekijk dit nieuws
AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

Bereid u als werkgever goed voor op de belangrijkste nieuwe rechten van werknemers rondom privacy.

Bekijk dit nieuws
Documenten 2.jpeg

AVG: wat is mijn informatieplicht als werkgever?

Informeer uw nieuwe en bestaande werknemers over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt.

Bekijk dit nieuws
Geen concurrentiebeding, toch optreden tegen concurrentie?

Geen concurrentiebeding, toch optreden tegen concurrentie?

Wanneer er sprake is van onrechtmatige concurrentie, kan toch opgetreden worden tegen concurrentie van de werknemer tijdens of na het einde van het dienstverband.

Bekijk dit nieuws

Latere motivatie concurrentiebeding is niet rechtsgeldig

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een gedegen en grondig gemotiveerd concurrentiebeding?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe krijg je ondernemende medewerkers?

Ondernemende medewerkers nemen initiatief, denken mee en zijn bereid net dat ene stapje extra te zetten. Hoe krijg je jouw medewerkers zover?

Cristel van de Ven

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Simone Koolwijk
Simone Koolwijk Senior manager legal services T: 040 250 57 00