Financiering van the next step
Onderdeel van:

The Next Step

Financiering van the next step

Wie gaat uitbreiden, een nieuw product in de markt wil zetten of overnameplannen heeft, heeft geld nodig om dit te realiseren. Uw next step vraagt om financiering en in veel gevallen om externe financiering. De diversiteit aan financieringsvormen is groot en de fase van uw bedrijf kan hier ook nog invloed op hebben.

Om de juiste keuze te kunnen maken, moet u zichzelf de vraag stellen welke financiering past bij uw behoefte. Bent u alleen op zoek naar een 'zak met geld' of ook naar bepaalde knowhow? Wie vervolgens de juiste investeerder voor uw financieringsbehoefte is, hangt van verschillende factoren af. Bent u bereid een private investeerder te betrekken bij uw plannen in ruil voor de financiering? Wilt u energie steken in een promotiecampagne om via crowdfunding geld op te halen? Voldoet u aan de eisen die de overheid stelt om aanspraak te maken op een stimuleringsregeling? U kunt ook overwegen om financieringsvormen te combineren. De bank is misschien wel bereid om een krediet te verstrekken als er ook een externe investeerder instapt. Gestapeld financieren heeft voor alle betrokkenen voordelen. 

Wij hebben ruime ervaring met financieringsvraagstukken en geven advies over alle aspecten van de financiering. Onze adviseurs zetten hun kennis, ervaring én netwerk in om tot de juiste financiering voor uw next step te komen. 

Beluister uitzending 2 van BNR The Next Step over financieringsvraagstukken. 

Bekijk de financieringsvormen in Nederland Vragen? Neem contact met ons op!
BNR The Next Step | Baker Tilly

Nieuws & artikelen

Van informatie over lokale stimuleringsregelingen en het stapelen van financieringen tot een handige infographic met een overzicht van de financieringsvormen en producten in Nederland. Lees onze publicaties over uiteenlopende financieringsvraagstukken.

Alternatieve financiering weblog | ondernemerscollege

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Detachering - Corporate Finance | Baker Tilly

Infographic financieringsvormen

Banken zijn weer vaker bereid te financieren. Zeker als er voor de invulling van de financieringsbehoefte wordt gekozen voor een mix van financieringsvormen. Welke vorm past er bij u?

Bekijk dit nieuws
Crowdfunding weblog | ondernemerscollege

Is crowdfunding een financieringsinstrument of juist een marketingtool?

Beide! Crowdfunding is daarmee een prima aanzet voor nader marktonderzoek en verdere productontwikkeling, dat laatste zo mogelijk in de vorm van…crowdsourcing.

Bekijk deze blog

Wat is er mogelijk bij de overheid voor financiering van het mkb?

Welke 'potjes' zijn er beschikbaar?

Bekijk dit nieuws

Crowdfunding niet alleen geld maar ook betrokkenheid

De toekomst van de startende ondernemer begint bij crowdfunding.

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal Zelfstroom

Zelfstroom verkoopt én verhuurt zonnepanelen aan particulieren. Zo maakt het zonne-energie makkelijk en aantrekkelijk voor iedereen met een eigen woning (en dak) in Nederland. In 2014 begon Zelfstroom met crowdfunding. Via verschillende crowdfundingprojecten is maar liefst 7,7 miljoen euro opgehaald. Inmiddels zijn ook andere financieringsvormen, zoals bankfinanciering, mogelijk geworden.

Bram Leijten
Bram Leijten Oprichter van Zelfstroom
“Onze beoogde groei is te groot om alleen met crowdfunding te financieren. Bankfinanciering is beter schaalbaar. En het is efficiënter: je hebt maar met één partij te maken in plaats van 800.”
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe levert je netwerk kapitaal op?

Crowdfunding. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je met deze alternatieve financieringsvorm? Tom Vroemen geeft college.

Hoe kunnen wij u verder helpen?