Grip op groei
Onderdeel van:

The Next Step

Grip op groei

Uw bedrijf is recent sterk gegroeid. Van start-up tot een serieuze scale-up. Of door overnames in zeer korte tijd drie keer zo groot. Ondanks dat de groei een bewuste keuze is of op zijn minst een positieve ontwikkeling, is de kans groot dat u inmiddels ook ervaringen hebt met de keerzijde van de medaille. Hoe houdt u, als ondernemer, grip op de groei van uw bedrijf?

Een sterke toename van de vraag naar uw product of dienst gaat gepaard met een kwaliteitsvraagstuk of logistieke uitdagingen. Zeker als die groei harder gaat dan verwacht. U wilt kwaliteit kunnen blijven leveren en uw beloftes naar klanten, leveranciers en andere stakeholders nakomen. U heeft meer personeel nodig om in de vraag te voorzien. Meer personeel vraagt ook andere competenties van de kapitein op het schip. Groter geworden door overnames? Dan staat u voor de uitdaging om al die onderdelen te laten samensmelten tot een goed functionerende organisatie. Kortom, hoe houdt u grip op groei?

Grip door inzicht

Waar de groei in uw organisatie ook door wordt veroorzaakt, inzicht helpt om grip op de situatie te krijgen. Inzicht in de performance van uw organisatie, in rendement, in kosten, in uw (financiële) positie. Afgezet tegen de markt. Onze business coaches kunnen u helpen om dit inzicht te verkrijgen met onze totaaloplossing van inzicht én advies.

Beluister uitzending 5 van BNR The Next Step over hoe uw grip op groei houdt. 

Vragen? Neem contact op! Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

 

BNR The Next Step | Baker Tilly

Actueel

Onze mensen én onze klanten delen graag hun wijsheid met u. Lees meer over hoe wij onze klanten helpen om grip te houden op groei. 

Play

Zo doen wij dat!

Een perfecte financiële administratie biedt u als mkb-ondernemer veel voordelen. Het kost u weinig tijd, fouten worden tot een minimum teruggebracht en belangrijker nog: u bent altijd bij. Ontdek hoe!

Bekijk de video
Play

Samen stappen vooruit

Klant aan het woord: “Nu zien we wat er per dag aan omzet gerealiseerd is, en ook de kosten. Met dit inzicht kunnen we makkelijk doorgroeien.”

Bekijk de video
Koploper weblog | ondernemerscollege

Zo ben je ook over vijf jaar nog koploper

"Ik trek graag een parallel met de Formule 1-sport. Een ondernemer heeft ook een race te winnen."

Bekijk deze blog
Infographic stuurinformatie weblog | ondernemerscollege

Bepaal met slimme stuurinformatie de koers van je bedrijf

Met deze infographic geven wij u een inkijkje in de wereld van data en managementinformatie.

Bekijk deze blog

Klantverhaal Global Glass

Global Glass houdt zich bezig met de verkoop van 'kunstofglazen'. Happy Glass is het merk van Global Glass dat is ontstaan als antwoord op de groeiende vraag naar onbreekbaar en herbruikbare glazen. Het bedrijf maakt een enorme groei door. Dga Kees Kik: 'Al mijn aandacht gaat uit naar ondernemen en de administratie komt op de tweede plek'. Baker Tilly Berk ondersteunt Global Glass op fiscaal gebied, wat betreft subsidies en qua boekhouding.

Kees Kik
Kees Kik DGA bij Global Glass BV
'Een groeiend bedrijf heeft werkkapitaal nodig en dus moet je grip hebben op je administratie. De dienst totaaloplossing accountancy helpt Global Glass hierbij. De administratie is niet langer statisch, het is dynamisch geworden. Bijsturen kan op ieder moment, want er is realtime inzicht in cijfers.'
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe maak je 20% van je capaciteit vrij?

Een nieuw project beginnen of een nieuwe opdracht aannemen; dat vraagt om extra tijd en ruimte. De tip van Frans van Loef: stop met stapelen!