Organisatiestructuur onder de loep
Onderdeel van:

The Next Step

Organisatiestructuur onder de loep

Een volgende stap in de ontwikkeling van uw bedrijf leidt vaak tot veranderingen in de structuur. U trekt een externe investeerder aan, vanwege een overname of management buy-out stappen nieuwe aandeelhouders in of u stelt een algemeen directeur aan die de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich neemt. Deze (organisatorische) veranderingen kunnen financiële, juridische en fiscale consequenties hebben voor u en uw onderneming.

Het borgen van de financiële, juridische en fiscale aspecten van uw ‘next step’ is in goede handen bij onze belastingadviseurs, bedrijfsjuristen en Corporate Finance adviseurs. Zij denken met u mee over de ideale structuur voor uw bedrijf. Of het nu gaat om risicospreiding, het creëren van financiële ruimte, aansprakelijkheid of een nieuw besturingsmodel. Met de juiste structuur borgt u de continuïteit van uw bedrijf op de korte én lange termijn.

Beluister uitzending 6 van BNR The Next Step over de consequenties voor uw organisatiestructuur in een nieuwe fase.

Heeft u vragen? Neem contact op! Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

 

BNR The Next Step | Baker Tilly

Actueel

Onze mensen én onze klanten delen graag hun wijsheid met u. Lees meer over hoe wij onze klanten helpen om grip te houden op groei.  

Alternatieve financiering weblog | ondernemerscollege

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Succesvol reorganiseren: van sloop naar wederopbouw

Reorganiseren als rigoureus middel om de organisatie weer op de rails te krijgen. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen sloopt, maar ook opbouwt?

Bekijk deze blog
Bedrijfsopvolging Tony

Bedrijfsopvolging: iets om nú te regelen

“Ik zeg altijd tegen ondernemers: als jij je bedrijfsovername nu niet regelt, doet een ander het straks voor je.” Pierre Satink aan het woord over bedrijfsopvolging.

Bekijk deze blog

Klantverhaal Cmotions

Cmotions is een strategisch advies- en implementatiebureau op het gebied van data, analyse en data science. Het bedrijf heeft grote retailers als IKEA en overheidsinstanties als UWV als klant. Bij Cmotions werken ongeveer zestig mensen in consultancy, het opleidingsbedrijf en recruitment. Baker Tilly Berk is al vijftien jaar het accountantskantoor van Cmotions en adviseerde bij de herstructurering van de organisatie.

Coos Keijser
Coos Keijser Bestuursvoorzitter Cmotions
"De herstructurering was een pittig proces. De continuïteit van het bedrijf staat voorop bij het bepalen van de koers. Daar moeten de persoonlijke belangen in passen. Cruciaal is dan ook dat je inzicht in elkaars persoonlijke ambities en belangen hebt, zodat je elkaar in de onderhandelingen begrijpt."
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe blijf je de uitdager van traditionele markten?

Harald Swinkels, medeoprichter van de NLE, vertelt over het voortdurend bijsturen van je strategie en het keer op keer uitvinden van jezelf.