Stap naar internationale markt
Onderdeel van:

The Next Step

Stap naar internationale markt

Ziet u kansen om uw product(en) over de grenzen heen te verkopen? Voordat u deze keuze maakt, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. En dat u zich bewust bent van de vele zaken die bij internationaal ondernemen om de hoek komen kijken. Zaken waar u zich van tevoren wellicht niet bewust van bent.

Er kunnen verschillende redenen zijn om de stap naar de internationale markt te maken. Voor bepaalde producten kan de Nederlandse markt te klein zijn, terwijl in het buitenland de vraag naar deze producten juist groot is. De ontwikkelingen op het gebied van e-commerce de laatste jaren kunnen deze stap voor u vergemakkelijken. De concurrentie van ondernemers in het buitenland ligt daarmee ook op de loer. Kortom: een uitdagend en dynamisch speelveld. Met een tijdige en juiste voorbereiding kunt u de uitdagingen aan en van uw internationale avontuur een succes maken. 

Betrouwbare partners

Belangrijk is dat u betrouwbare mensen kent en inzet. Betrouwbare partners die u helpen bij het opzetten van een buitenlandse vestiging of de lokale vertegenwoordiging verzorgen. Ook buitenlandse werknemers vragen de nodige aandacht. Soms is het verstandiger om expats uit te zenden, maar u kunt er ook voor kiezen om lokaal personeel aan te nemen. Welke keuze u ook maakt, zorg in ieder geval dat u samenwerkt met ervaren partners.  

Internationaal ondernemen: logistiek, btw en douane

U biedt uw producten internationaal aan, maar wat is het logistieke verhaal hierachter? Hoe krijgt u producten van hier naar daar? Gaat “vandaag besteld, morgen in huis” dan nog wel op? En hoe zit het met uw administratieve verplichtingen, zoals Europese btw-registraties en btw-aangifteverplichtingen of transfer pricing? Deze vragen hoeven u geen problemen op te leveren, zolang u tijdig alles voorbereidt en/of uitbesteedt. Onze adviseurs denken graag met u mee.

Beluister uitzending 4 van BNR The Next Step over internationaal ondernemen. 

Vragen? Neem contact op! Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
BNR The Next Step | Baker Tilly

Nieuws

Van algemene tips over internationaal zaken doen tot artikelen die ingaan op het ondernemersklimaat in bepaalde landen en regio’s: u vindt het hier allemaal terug.

Succesvol zaken doen in China: ken de cultuurverschillen

Succesvol zaken doen in China: ken de cultuurverschillen

Maak het verschil door de Chinese cultuur niet alleen te leren kennen, maar door deze ook op alle mogelijke manieren uit te dragen.

Bekijk dit nieuws
Fiscale aandachtspunten bij internationaal ondernemen

Fiscale aandachtspunten bij internationaal ondernemen

Zodra u over de landsgrenzen heen gaat ondernemen, krijgt u te maken met allerlei internationale fiscale regels. Waar moet u zoal rekening mee houden?

Woonachtig in Duitsland, pensioen uit Nederland?

Woonachtig in Duitsland, pensioen uit Nederland?

Nieuw belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland in werking. Wat houdt dit in?

Bekijk dit nieuws
Ondernemen VS bumpy ride | Trump | Internationaal ondernemen

Een ‘bumpy ride’ in de VS? Zo bereid je je voor!

Er is veel onduidelijkheid over de aangekondigde maatregelen van Trump. Tóch kunt u nu al in de startblokken.

Bekijk deze blog
Play

Btw-tips voor grensoverschrijdende e-commerce

Onze btw-specialisten hebben de belangrijkste aandachtspunten voor e-commerce ondernemers op een rijtje gezet.

Bekijk de video

Ondernemerscollege

Hoe word je met social media een wereldmerk?

Met ruim 1,3 miljoen volgers op social media heeft barbierszaak Schorem een wereldwijd bereik. Hoe hebben de barbiers dit gedaan? Bertus vertelt!