Talenten binden en behouden
Onderdeel van:

The Next Step

Talenten binden en behouden

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt de strijd om talenten heviger. U ervaart wellicht zelf ook dat het steeds moeilijker wordt om goede arbeidskrachten te vinden én ze te behouden. Een aantrekkelijke werkgever weet talenten te binden en behouden voor de organisatie. Uit onderzoek blijkt dat organisaties succesvoller zijn als medewerkers tevreden zijn. Daar zit voor u als werkgever de winst.

Talent aantrekken en behouden gaat verder dan een goed salaris bieden. Zeker voor de jonge generatie medewerkers is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een goede werk-privé balans belangrijk. Uw aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt vergroten vraagt om een investering in een werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn echter niet altijd dure talent development programma's nodig om uw medewerkers die ruimte te bieden. Denk bijvoorbeeld aan jobrotation voor een medewerker die al langere tijd in dienst is of het maken van persoonlijke afspraken over ontwikkeling tijdens de jaargesprekken. 

Onze HR-consultants staan werkgevers bij in de strijd om talent. Zij bieden organisaties diverse oplossingen om talenten aan te trekken én te behouden. Zo helpen zij u om rendement te behalen op uw belangrijkste kapitaal.

Beluister uitzending 3 van BNR The Next Step over talenten binden en behouden. 

Vragen? Neem contact op!
BNR The Next Step | Baker Tilly

Nieuws & artikelen

De HR-consultants delen regelmatig hun kennis en ervaring in blogs, artikelen en publicaties. Lees waarom talentontwikkeling belangrijk is, hoe je persoonlijke ontwikkeling in je organisatie kunt stimuleren en wat talent eigenlijk is. 

Employment Advisory | Baker Tilly

Talent, wat ís dat eigenlijk?

Een succesvolle onderneming is er een die talenten op de juiste plek in de onderneming inzet.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Waarom is talentontwikkeling een 'must'?

Voor de continuïteit van de onderneming is het belangrijk te weten welke talenten er nodig zijn.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Talentontwikkeling. Dat doe je zó!

Tips om talentontwikkeling vooral praktisch aan te vliegen.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Checklist: inzicht in talentontwikkeling

Snel inzicht in welke talenten uw organisatie nodig heeft in de toekomst.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Succesvol reorganiseren: van sloop naar wederopbouw

Reorganiseren als rigoureus middel om de organisatie weer op de rails te krijgen. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen sloopt, maar ook opbouwt?

Bekijk deze blog
Groeien en bloeien

Organisaties groeien als leidinggevenden bloeien

HR-consultant Esther Koeman over het belang van leiderschapsontwikkeling.

Bekijk deze blog

Klantverhaal Calvi

Calvi onwikkelt en levert Electronic Bill Present systemen voor telecomproviders als KPN en Vodafone. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren hard en is marktleider in Europa. De groei leidde tot een negatieve druk op de medewerkers. Aanleiding voor eigenaar Leo van der Heijden om samen met het managementteam een leiderschapstraining te volgen.

Leo van der Heijden
Leo van der Heijden Oprichter Calvi
"Eigenlijk is die crisis waarin we als bedrijf toch bijna twee jaar hebben gezeten, heel goed geweest. Zonder dit traject was het niet goed afgelopen."
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe krijg je ondernemende medewerkers?

Ondernemende medewerkers nemen initiatief, denken mee en zijn bereid net dat ene stapje extra te zetten. Hoe krijg je jouw medewerkers zover?

Cristel van de Ven

Bekijk alle colleges