Vastgoed

Vastgoed

Het huisvesten van miljoenen mensen in onze samenleving is de unieke en uitdagende taak waar woningcorporaties zich mee bezig houden. Hierbij wordt vaak een samenwerking gezocht met bijvoorbeeld stakeholders en gemeenten. Voorheen kregen woningcorporaties hierin veel ruimte voor vrijheid en creativiteit. De laatste jaren is het speelveld echter veranderd. Wij kunnen u helpen om stappen te zetten richting een toekomst waar u grip op heeft.

Extra dienst

Is btw-vrijgestelde of btw-belaste verhuur aan te raden en welke financiële gevolgen heeft dit? En is het mogelijk de kosten van leegstand te beperken? De combinatie vastgoed en btw is een verhaal apart en daarom hebben wij het nodige voor u op een rij gezet.

Vastgoed en btw

Vastgoed en btw | Baker Tilly

btw of overdrachtsbelasting?

Meer over deze combi

Strenger toezicht, digitalisering van de dienstverlening, fusies, het verlagen van de bedrijfskosten, management van renterisico’s, de nieuwe Woningwet, scheidingsvoorstellen en het aanpassen van het businessmodel: dit zijn in een notendop enkele thema’s en risico’s waar woningcorporaties de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad en waar ze ook komende jaren nog steeds mee zullen worden geconfronteerd.

Op een juiste manier inspelen op marktveranderingen kan uw woningcorporatie veel goeds doen. Met een pragmatische insteek zijn wij u graag van dienst met onder andere de controle van de jaarrekening, fiscale advisering, detachering en fusies. Wij houden de veranderende wet- en regelgeving voor u in de gaten, zodat we vervolgens deze veranderingen op een soepele manier kunnen implementeren binnen uw organisatie. Ziet u hier kansen liggen voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Vastgoed | Baker Tilly

Actueel

Welke ontwikkelingen in uw sector zijn van belang voor uw onderneming? Welke wijzigingen in de wet- en regelgeving hebben invloed op woningcorporaties? U leest het hier!

Employment Advisory | Baker Tilly

Van kantoor naar woning: btw of overdrachtsbelasting?

Beperk de fiscale gevolgen van een verbouwing van kantoor naar woning door vooraf goed in kaart te brengen welke situatie van toepassing is.

Bekijk dit nieuws
Btw en sport | Baker Tilly

Leegstand sportaccommodatie leidt niet tot hoger btw-aftrekrecht

Uitspraak met name relevant voor gemeenten die onroerend goed gratis verhuren en voor verhuurders die ruimten ‘om niet’ ter beschikking stellen.

Bekijk dit nieuws
Btw | Baker Tilly

Verhuur van garageboxen vaker belast met btw

De verhuur van garageboxen wordt aangemerkt als de verhuur van parkeerruimte en is derhalve belast met btw.

Bekijk dit nieuws
Belasting | Baker Tilly

Eigenwoningschuld voordeliger in box 3?

Door de historisch lage rente en verscheidene maatregelen van de overheid is het echter steeds vaker voordelig om een schuld voor uw eigen woning op te nemen in box 3 in plaats van in box 1.

Bekijk dit nieuws

Overdrachtsbelasting: toepassing van het 2%-tarief voor woningen

Bij aanverkoop van een onroerende zaak bestaat in de praktijk vaak onduidelijkheid over de invulling van het begrip 'woning'. De bouwkundige aard is beslissend.

Bekijk dit nieuws

Mogelijk btw-heffing over levering van energie bij verhuur woningen

Verhuurders van woningen zijn geen btw verschuldigd over levering warmte en energie. Verandert dit?

Bekijk dit nieuws

Ook volgens Staatssecretaris eerder sprake van een bouwterrein

In de praktijk speelt de vraag of bij de verkrijging van een bouwterrein op basis van de Btw-richtlijn, de samenloopvrijstelling van toepassing is zodat geen overdrachtsbelasting verschuldigd is.

Bekijk dit nieuws
3D printen vastgoedsector werkbezoek | ondernemerscollege

3D-printen: een revolutionaire innovatie in de bouw- en vastgoedsector?

"Ik wilde mijn klanten uit de bouw- en vastgoedsector laten zien waar deze techniek staat en nam ze mee naar het 3D Print Canal House in Amsterdam."

Bekijk deze blog

Ondernemerscollege

Veroorzaakt 3D-printen een nieuwe industriële revolutie?

Als het aan Douwe Bart Mulder van Printr ligt, zijn 3D-printers over tien jaar niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Hij laat zien waarom.

Douwe Bart Mulder

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?