Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Voldoen aan de wet- en regelgeving. Dat klinkt zo simpel, maar is het vaak niet. Bijvoorbeeld doordat er verschillende haken en ogen aan ogenschijnlijk simpele wetten en regels zitten. In het thema Wet- en Regelgeving zetten wij enkele wetten in de spotlights. Wetten die momenteel in de belangstelling staan en u als ondernemer/werkgever direct raken. Zoals bijvoorbeeld de Wet DBA. Deze wet kwam in de plaats van de VAR-verklaring en schrijft de regels voor die gelden als u opdrachten verstrekt aan zelfstandigen.

In de spotlights

Wet DBA, werkkostenregeling, VAT & e-commerce. De wet- en regelgeving kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Lees hier de actuele stand van zaken.

Wet DBA

VAT en E-commerce

Werkkostenregeling

Laatste nieuws

Zonder dat u er erg in hebt, kunnen wijzigingen in wet- en regelgeving impact hebben op uw organisatie. Nieuwsgierig naar wat er onlangs veranderd is? Wij houden het laatste nieuws goed in de gaten voor u.

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort tot 1 juli 2018

Wacht echter niet met onderzoek doen binnen uw eigen organisatie of het aanpassen van werkwijzen en contracten nodig is.

Bekijk dit nieuws
Btw weblog | ondernemerscollege

Hoe zit het met de btw?

"Het succes van een webshop? Als btw-specialist gaat mijn aandacht gelijk uit naar de btw-afdracht. Ik hoop dat die goed geregeld is."

Bekijk deze blog
VAT & E-commerce | Baker Tilly Berk

Keuze distributiemodel en btw- en douanepositie

Voorkom met onze tips dat btw- en douaneregels voor knelpunten in uw e-commerce distributieketen zorgen.

Bekijk deze publicatie

Wet DBA: wanneer wel of geen dienstbetrekking?

Staatssecretaris van Financiën heeft eind april 2016 Kamervragen over de ‘bizarre nieuwe wereld van de ZZP’er’ beantwoord.

Bekijk dit nieuws

Voorkom verrassingen rondom de werkkostenregeling

Hoewel de basisgedachte achter de werkkostenregeling eenvoudig is, is de uitvoering ervan dat soms niet. ‘Gedoe’ (achteraf) voorkomen is eenvoudiger dan u denkt.

Bekijk deze publicatie

Europese Commissie doet voorstellen voor verstrekkende EU-wetgeving btw & e-commerce

De vier belangrijkste elementen van de voorstellen van de Commissie op een rij.

Bekijk dit nieuws

Goedgekeurde (model-)overeenkomsten Wet DBA beschikbaar

De arbeidsrechtjuristen van Baker Tilly Berk hebben uitgebreide (model)overeenkomsten opgesteld die zijn goedgekeurd door de Belastingdienst.

Bekijk dit nieuws

Personeelsfondsen blijven de gemoederen bezig houden

Een personeelsfonds is een fonds waaraan werkgever en werknemer gezamenlijk bijdragen. Een van de voorwaarden om belastingvrije uitkeringen uit het fonds te doen, is dat de werkgever in de laatste vijf jaar voorafgaand aan de verstrekking of vergoeding niet meer in het fonds mag hebben gestort, dan de werknemers.

Bekijk dit nieuws

Wet DBA raakt ook de comissaris!

De positie van commissarissen is door de invoering van de Wet DBA veranderd.

Bekijk deze publicatie

Ondernemerscollege

Hoe krijg je grip op trends?

Als trendanalist brengt Christine Boland in kaart wat een mens drijft. Want als je dat weet, kun je daarop inspelen. Ze deelt haar tips.

Christine Boland

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Rob Loves
Rob Loves Partner belastingadviseur 06 23 93 41 05