Informatiemanagement
Onderdeel van:

Zorg

Informatiemanagement

Informatisering en digitalisering in de zorg wordt steeds belangrijker. Zowel binnen uw zorginstelling als met uw ketenpartners. Het vraagt om een heldere ICT-strategie om hier slagvaardig gebruik van te maken en een effectieve governance om deze te realiseren. Weet u wat er qua technologie en systemen mogelijk is? En is uw informatiebeveiliging voldoende op orde? De specialisten van Advisory Healthcare en IT-Advisory helpen u graag bij het benutten van alle ICT mogelijkheden.

ICT-strategie & informatiebeleid

Als zorgaanbieder heeft u een heldere visie en strategie om uw cliënten zo goed mogelijk te bedienen. De betekenis van ICT neemt daarin een steeds grotere rol in. Of het nu gaat om het faciliteren van uw medewerkers met handige apps, verregaande digitalisering van uw ondersteunende processen of betrouwbare uitwisseling van informatie met uw ketenpartners. Kent u de mogelijkheden die de hedendaagse technologie voor u, uw cliënten en medewerkers biedt? Onze specialisten ondersteunen u graag om deze vragen voor u te beantwoorden.

Informatiemanagement & IV-governance

In het bedrijfsleven is steeds vaker een CIO verantwoordelijk voor het informatiemanagement. In de zorg komt deze functionaris (nog) nauwelijks voor, maar is de functie van wezenlijk belang. Het gaat namelijk om het vertalen van wensen (t.a.v. informatie, functionaliteit en systemen) van de lijn naar passende oplossingen binnen uw zorgorganisatie en het actief aanreiken van technologische mogelijkheden die de effectiviteit, kwaliteit of efficiency van de zorgprocessen kunnen ondersteunen. Wij hebben ruime ervaring met het organiseren en implementeren van slagvaardig informatiemanagement binnen zorgorganisaties en zetten die graag in voor uw specifieke situatie.

Management-informatie

In de zorg is veel behoefte aan juiste, tijdige en betrouwbare stuurinformatie op alle lagen in de organisatie. Dat geldt voor (zelforganiserende) teams, het management, bestuur en toezichthouder. In de praktijk blijkt dit echter nogal weerbarstig te zijn. Bovendien neemt de behoefte aan (niet financiële) aanvullende indicatoren verder toe, net als de diversiteit aan behoefte en de snelheid. Onze specialisten zijn zeer bedreven in het analyseren en oplossen van knelpunten in uw management-informatie en in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe management-informatie. Onze integrale aanpak combineert daarbij de expertise van (zorg-) inhoud, proceskennis en techniek (datawarehouse) waarmee ieder vraagstuk oplosbaar is gebleken. Daag ons uit met uw vraagstuk!

Informatiebeveiliging in de zorg (NEN 7510)

In de zorg wordt veel gebruik gemaakt van (privacy-) gevoelige informatie. U wilt als zorgorganisatie toch niet in het nieuws komen met een datalek of soortgelijke incidenten op het gebied van informatiebeveiliging? De NEN7510-norm/AVG geeft expliciete richting aan de maatregelen die een zorgorganisatie moet treffen om aan te kunnen tonen dat zij op een adequate wijze haar informatie beveiligt. Onze experts kunnen u helpen klaar te zijn voor deze normen.

Werken onder architectuur

Herkent u dit: u wilt een of meerdere systemen vervangen, maar u mist inzicht in wat dat betekent voor omliggende systemen? Of er is sprake van (veel) dubbele registraties en administraties (met de nodige datavervuiling) maar het lijkt erop dat u geen van de administraties kunt missen? Dit soort vraagstukken kunnen worden opgelost door te werken met een informatiearchitectuur: een soort ‘informatiefoto’ waarin alle applicaties en de informatiestromen tussen deze applicaties zijn beschreven. Wij helpen u graag deze foto te maken en daarmee tot effectieve keuzes te komen.

Systeemselectie

U staat voor de vervanging van een belangrijk informatiesysteem. Een keuze die veel impact heeft. Er zijn verschillende concurrerende systemen op de markt. Hoe maakt u daaruit de voor u juiste keuzes? Door onze jarenlange ervaring én onafhankelijke positie zijn wij uw garantiebewijs voor een kwalitatief goed én gedragen selectietraject. Onze werkwijze garandeert dat op de juiste momenten in het proces de juiste kwaliteit wordt behaald en dat de noodzakelijke overwegingen op tafel komen zodat u en uw medewerkers tot een weloverwogen keuze kunnen komen!    

Meer weten?

Wilt u persoonlijk advies? Onze specialisten van Advisory Healthcare helpen u graag verder. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op. 

Ja, neem contact met mij op
Zorg | Baker Tilly

Zorgkennis delen

De ontwikkelingen in uw sector gaan snel. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en maken inzichtelijk wat wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele trends voor u als zorgaanbieder betekenen. Lees hiernaast onze blogs en artikelen. 

Zelforganisatie; een dynamisch ontwikkelproces | Baker Tilly

Zelforganisatie: een dynamisch ontwikkelproces

Volgens Advisory Healthcare consultant Alexandra Hoekman is de implementatie van zelforganisatie een dynamisch ontwikkelproces.

Bekijk deze blog
Zorg Regeldruk | Baker Tilly

Het stroomt beleid; wie durft de kraan dicht te draaien?

Advisory Healthcare adviseurs Marlijn Althuizen en Inge Blokker stellen dat de huidige discussie over regeldruk nog niet over de juiste vraag gaat. Zij analyseerden het speelveld van beleid in de zorg.

Bekijk deze blog
IT advisory | Baker Tilly

Internet of Things in de zorg: de uitdagingen

Internet of Things brengt uitdagingen in de zorg voor interoperabiliteit, veiligheid en privacy mee.

Bekijk deze publicatie
Zelforganisatie: lijden of leiden? | Baker Tilly

Zelforganisatie: lijden of leiden?

Advisory Healthcare consultant Alexandra Hoekman analyseerde theorie- en praktijkonderzoeken omtrent zelforganisatie en licht drie veel voorkomende uitdagingen uit.

Bekijk deze blog
Methodisch werken | Baker Tilly

Nog betere zorg? Verbeter methodisch werken en leer van incidenten

Advisory Healthcare consultant Marlijn Althuizen analyseerde 69 instellingsrapporten. In deze tweede blog leest u hoe u concreet kwaliteitswinst kan behalen.

Bekijk deze blog
Verpleeghuizen | leer van elkaar | Baker Tilly

Verpleeghuizen, leer meer van elkaar!

Advisory Healthcare consultant Marlijn Althuizen analyseerde 69 instellingsrapporten en spoort aan elkaar meer op te zoeken om zo samen te verbeteren.

Bekijk deze blog
Lange afkortingenboekje voor de zorg

Lange afkortingenboekje voor de zorg

Vliegen afkortingen u om de oren? Download het afkortingenboekje, dan kent de taal van de zorg geen geheimen meer.

Bekijk dit nieuws
Zorg | Baker Tilly

Internet of Things in de zorg: praktijkvoorbeelden

Wordt Internet of Things al in de zorg gebruikt? In dit artikel vier voorbeelden van producten die in ontwikkeling zijn.

Bekijk deze publicatie
Personenalarmering toch vrijgesteld van btw

Personenalarmering toch vrijgesteld van btw

De vrijstelling is van belang voor instellingen in de verpleeg- en verzorgingssector en thuishulporganisaties.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Wat is de kracht van Big data?

Een datingbureau, maar dan voor voetballers en clubs? SciSports verzamelt en analyseert gegevens van honderdduizenden voetballers. Laat je inspireren!