Zorgadministratie in control
Onderdeel van:

Zorg

Zorgadministratie in control

De complexiteit van de wet- en regelgeving rondom de zorgbekostiging neemt steeds meer toe. Daarmee wordt er ook een veelvoud aan verschillende eisen door de financiers gesteld. Zorgverzekeraars, gemeenten en het zorgkantoor hebben allemaal hun eigen wensen die zij stellen aan de zorgadministratie. Dit maakt het complex voor zorginstellingen om ‘in control’ te zijn op het gebied van de productieregistratie en declaratie.

Voor veel zorgaanbieders is de zorgadministratie inmiddels een ‘black box’. Wij kunnen u vanuit diverse disciplines ondersteunen om die ‘black box’ wat transparanter te maken. Om meer grip te krijgen op uw zorgadministratie kunnen wij met een van onze scans uw processen doorlichten om snel inzicht te krijgen in mogelijke verbeterpunten. Praktische tools helpen om de processen binnen uw organisatie te stroomlijnen. Daarnaast kunnen wij trainingen verzorgen om kennis, deskundigheid en verbinding tussen afdelingen en medewerkers te vergroten. Gebrek aan capaciteit? Finance4Care, onderdeel van Baker Tilly Berk, kan op tijdelijke basis zorgadministrateurs bij u inzetten.

 • Scans
  Wilt u weten hoe uw processen ervoor staan? Kies dan bijvoorbeeld voor een compliance scan, een quick scan of doorlichting of onze declaratiechecker.
 • Tools
  Zoekt u handige tools om uw processen te stroomlijnen? Met onze bewezen tools, zoals het intern controleplan en Blauwdruk proceshuis, kunt u direct aan de slag.
 • Kennis
  Wilt u op de hoogte blijven van actuele wet- en regelgeving in de zorg? Volg dan de training Zorgadministratie en de workshop Interne Controle. Tijdens onze kennissessies geen algemene ontwikkelingen, maar direct bruikbare, naar de praktijk vertaalde aandachtspunten voor uw zorgadministratie.
 • Capaciteit
  Ontbreekt de capaciteit? Besteed dan uw interne controlewerkzaamheden op productieregistratie en declaratie uit of huur één van onze interim professionals, IC-auditors en zorgadministrateurs in. Meer informatie: www.finance4care.nl.
Zorg | Baker Tilly Berk

Zorgkennis delen

De ontwikkelingen in uw sector gaan snel. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en maken inzichtelijk wat wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele trends voor u als zorgaanbieder betekenen. Lees onze blogs en artikelen. 

Lange afkortingenboekje voor de zorg

Vliegen afkortingen u om de oren? Download het afkortingenboekje, dan kent de taal van de zorg geen geheimen meer.

Bekijk dit nieuws
MKB Accountancy.jpg

Vijf tips voor uw maandafsluiting

Speciaal voor zorginstellingen tips voor een tijdige en juiste maandafsluiting.

Bekijk dit nieuws
Goede stuurinformatie draagt bij aan een adequate bedrijfsvoering

Goede stuurinformatie draagt bij aan een adequate bedrijfsvoering

“Zorgaanbieders willen zo goed mogelijk voldoen aan de verwachtingen van cliënten. In mijn adviespraktijk merk ik dat dagelijks"

Bekijk deze blog

Infographic Financieringsstromen in de zorg

De financieringsstromen in de zorg in kaart gebracht: Wlz, WMO en ZVW.

Bekijk dit nieuws

Hoe kunnen zorgorganisaties hun prestaties daadwerkelijk verbeteren?

Artikel van Edwin Kalbfleisch en Gérard Brockhoff over een aanpak die meer uitgaat van het primaire proces.

Bekijk dit nieuws
Zorg

Wat betekent een andere wijze van bekostiging voor u?

Het leveren van doelmatige zorg is een speerpunt in de wijze van bekostiging.

Bekijk deze blog

Doelmatigheidsprikkel ontbreekt in de zorg

Doelmatigheid is een speerpunt in de zorgsector en cruciaal voor de beheersing van de zorgkosten. To...

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Wat is de kracht van Big data?

Een datingbureau, maar dan voor voetballers en clubs? SciSports verzamelt en analyseert gegevens van honderdduizenden voetballers. Laat je inspireren!